Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

Workshopmiddag Literatuur als levenshulp

Deze workshopmiddag is voorlopig uitgesteld.

 

Bent u geinteresseerd en wilt u op de hoogte worden gehouden? Stuur dan een mail naar Jette van den Eijnden.

Praktische toepassingen in onderwijs en bedrijfsleven

Zoekt u naar spannende en inspirerende manieren om te werken aan vaardigheden zoals kritisch denken, inlevingsvermogen of zelfkennis? Al sinds de Oudheid beschouwen filosofen, schrijvers en pedagogen literatuur daarbij als een uiterst bruikbaar instrument. Nu is er ook wetenschappelijk bewijs: het werkt! Het lezen van een goed verhaal kan in allerlei situaties aanzetten tot reflectie over het verschil tussen feit, fictie en fake news, het innemen van het perspectief van anderen, en het verwerven van zelfinzicht.

In een praktijkgerichte workshop kunt u aan den lijve ondervinden hoe dat werkt. Bovendien krijgt u concrete handvatten over hoe u zelf aan de slag kunt met leerlingen in uw onderwijs of medewerkers in uw bedrijf. Aan de hand van een inleiding over de meest recente wetenschappelijke inzichten krijgt u een beeld van de processen die ten grondslag liggen aan de werking van literatuur.

Deze workshopmiddag is bedoeld voor managers (uit zowel het bedrijfsleven als de publieke sector) en docenten uit het voortgezet onderwijs, en wordt georganiseerd door Stichting Lezen, de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit Utrecht.

De presentatie van deze workshopmiddag is in handen van Frank Hakemulder (Universiteit Utrecht)