icon home

Naar aanleiding van de publicatie Voorleesprojecten voor vluchtelingenkinderen heeft Stichting Lezen op 23 maart 2021 een webinar georganiseerd over dit thema.

Hoe kun je boeken en verhalen inzetten om de veerkracht en positieve gezondheid van vluchtelingenkinderen te versterken? Wat is creatieve bibliotherapie en wat laat onderzoek naar bibliotherapie en andere culturele interventies zien? Ook is er aandacht voor verhalen en ervaringen uit de praktijk. Wat werkt (niet) en wat zijn belangrijke randvoorwaarden bij het opzetten en uitvoeren van voorleesactiviteiten voor vluchtelingenkinderen?

Naast het delen van inzichten uit onderzoek en praktijk, wil Stichting Lezen mensen bij elkaar brengen die zich vanuit uiteenlopende expertise bezighouden met vluchtelingenkinderen en/of leesbevordering, voorlezen en meertaligheid.

Programma

Daan Beeke (Stichting Lezen) is de moderator van het webinar.

Het webinar duurt ongeveer 1,5 uur. Het is bedoeld voor professionals en vrijwilligers die met nieuwkomers werken, bijvoorbeeld in het asielzoekerscentrum, in het onderwijs, in de Bibliotheek of bij de VoorleesExpress. Overige geïnteresseerden zijn ook van harte welkom om het webinar te bekijken.