icon home

Van de Impulsregeling van € 12,9 miljoen uit het Masterplan basisvaardigheden is ook een deel bestemd voor de uitbreiding van vmbo-locaties met de Bibliotheek op school. In het eerste webinar van 2023 voor bibliotheekdirecties richten we ons daarom op de Bibliotheek op school in het vmbo.

Hoewel de Bibliotheek op school in het vmbo de laatste jaren flink is gegroeid is deze schoolsoort voor veel bibliotheken nog relatief onbekend terrein. De voorlopige aanmeldingen voor de leesbevorderingsimpuls vanuit het Masterplan basisvaardigheden laten zien dat veel bibliotheken belangstelling hebben om de komende tijd meer te investeren in leesbevordering in het vmbo.

Stichting Lezen organiseert op donderdag 16 februari een webinar over wat er komt kijken bij het starten of uitbreiden van de Bibliotheek op school in het vmbo. In het webinar gaan we in op de samenwerking tussen Biblionet Groningen en Stichting Voortgezet Onderwijs Eemsdelta. Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen? Hoe zijn de rollen verdeeld? Welke plek heeft de Bibliotheek op school in het beleid van de partners en hoe is de financiering geregeld? En wat maakt samenwerking met een vo-school anders dan met een po-school? Deze en andere vragen komen aan bod.

Mark Deckers gaat in gesprek met Annalies Mulder (algemeen directeur VO Eemsdelta) en Ilona Ebels (manager bibliotheken van Biblionet Groningen). Tijdens het webinar is er ruimte om vragen te stellen.

Datum en tijd

Het webinar vindt plaats op donderdag 16 februari 2023 van 9.00 tot 09.50 uur. Het is bedoeld voor bibliotheekdirecties en bibliotheekmanagers. Overige geïnteresseerden zijn ook van harte welkom om deel te nemen.

Registreren

Aanmelden voor het webinar kan via de registratiepagina in Zoom. Na registratie ontvang je een bevestiging van je inschrijving en uitleg over hoe je het webinar kunt volgen. Deelname is kosteloos; het wordt je aangeboden door Stichting Lezen.

Bij deelname aan het webinar geef je toestemming dat we je e-mailadres mogen gebruiken om te mailen over of naar aanleiding van het webinar en onze publicaties.

Over de webinars voor bibliotheekdirecties

In het kader van de Netwerkagenda en het Leesoffensief organiseert Stichting Lezen elk jaar enkele korte strategische online bijeenkomsten, gericht op directeuren en managers van bibliotheken. In 2022 hebben we webinars aangeboden over de thema’s kansengelijkheid (juni) en de leesbevorderingsimpuls in het primair onderwijs in het kader van het Masterplan basisvaardigheden (december). In 2021 ging het webinar over kansen voor bibliotheken vanuit het Nationaal Programma Onderwijs.

Bekijk het webinar Leesbevorderingsimpuls Masterplan (december 2022).
Bekijk het webinar Kansengelijkheid (juni 2022).
Bekijk het webinar Kansen voor bibliotheken vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (mei 2021).