icon home

Stichting Lezen en SPN organiseren in 2021 een of meer korte strategische online bijeenkomsten, gericht op directeuren en bestuurders van bibliotheken. De bijeenkomsten gaan over zaken die spelen binnen het thema Geletterde Samenleving van de Netwerkagenda.

Het programma van de online bijeenkomst van 18 mei 2021 ziet er als volgt uit.

  1. Kennisdelingssessie
    • De Bibliotheek op school als bewezen effectieve interventie voor kansengelijkheid – presentatie door Niels Bakker
    • Korte update van het Nationaal Programma Onderwijs
  2. Interview
    Herman Horst, directeur-bestuurder Bibliotheek Midden Brabant, en Liselot Godschalx, bestuurssecretaris van de Tilburges scholenkoepel T-Primair, gaan met elkaar in gesprek over de samenwerkingskansen tussen onderwijs en bibliotheek rond het Nationaal Programma Onderwijs
  3. Tijd voor vragen aan geïnterviewden en korte discussie

Over de webinars voor bibliotheekdirecties

In het kader van de Netwerkagenda en het Leesoffensief organiseert Stichting Lezen elk jaar enkele korte strategische online bijeenkomsten, gericht op directeuren en managers van bibliotheken. In 2023 ging het eerste webinar over de Leesbevorderingsimpuls en de Bibliotheek op school vmbo en het tweede over de Leesbevorderingsimpuls en expertiseontwikkeling. In 2022 hebben we webinars aangeboden over de thema’s kansengelijkheid (juni) en de Leesbevorderingsimpuls in het primair onderwijs in het kader van het Masterplan basisvaardigheden (december). In 2021 ging het webinar over kansen voor bibliotheken vanuit het Nationaal Programma Onderwijs.

De webinars zijn bedoeld voor bibliotheekdirecties en bibliotheekmanagers. Overige geïnteresseerden zijn ook van harte welkom om de webinars te bekijken.

Bekijk ook het webinar Monitor de Bibliotheek op school en BoekStart (oktober 2023).
Bekijk ook het webinar Expertiseontwikkeling bij de Bibliotheek op school en BoekStart (april 2023)
Bekijk ook het webinar Leesbevorderingsimpuls en de Bibliotheek op school vmbo (februari 2023).
Bekijk ook het webinar Leesbevorderingsimpuls Masterplan basisvaardigheden (december 2022).
Bekijk ook het webinar Kansengelijkheid (juni 2022).

Doelgroep(en)