Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

webinar Onderwijslandschap mbo

Stichting Lezen organiseert op dinsdag 12 januari 2021 om 15.00 uur het webinar Onderwijslandschap mbo

Ook binnen het mbo wordt de urgentie ervaren om met lezen aan de slag te gaan. Bibliotheken krijgen de vraag om samen te werken met het mbo en het lezen bij de studenten weer op de agenda te krijgen. Om het juiste maatwerk te kunnen leveren als Bibliotheek is het nodig om de doelgroep goed te kennen. Hoe zit het mbo in elkaar en welke vakgebieden worden er aangeboden? Hoe divers is het palet van studenten en waar liggen aanknopingspunten binnen het onderwijs in het mbo?

Het webinar wordt verzorgd door Marijke van Huijstee. Zij is werkzaam als projectleider Taal en Rekenen op het Rijn IJsselcollege en daarnaast leermiddelen- en beleidsontwikkelaar voor het mbo. Zij zal een beeld schetsen van het onderwijslandschap in het mbo. Met aandacht voor:

- de organisatie van het mbo;
- de diverse vakgebieden, niveaus en leerwegen;
- de diversiteit in studenten per vakgebied;
- het vak Nederlands
- en lezen in het mbo.

Datum en tijd

Het webinar vindt plaats op dinsdag 12 januari 2021 en start om 15.00 uur. Het zal ongeveer een uur duren. Het webinar is bedoeld voor professionals uit de bibliotheekbranche die samenwerken of gaan samenwerken met het mbo. Ook overige geĂŻnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen.

Registratie

Aanmelden voor het webinar kan via deze registratiepagina. Na registratie ontvang je een bevestiging van je inschrijving en uitleg hoe je het webinar kunt volgen. Deelname aan het webinar is kosteloos; het webinar wordt je aangeboden door Stichting Lezen.

We nemen het webinar ook op en zullen de video van het webinar z.s.m. na afloop op ons YouTube-kanaal plaatsen. Houd daarvoor onze berichten op social media in de gaten.

Webinar Lezen in het mbo werkt!

Donderdag 11 februari 2021 om 10.00 uur organiseert Stichting Lezen het webinar Lezen in het mbo werkt! Daarin staan de brochures Meer lezen, beter in taal - mbo en Lezen over burgerschapsthema’s centraal. Kijk voor meer informatie en het registratieformulier op de webspecial Lezen in het mbo werkt!