Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

Lezen 4, 2020

Jaar: 
december 2020
  • Het nieuwe nummer van Lezen laat weer eens zien hoe veelvormig leesbevordering in de praktijk is. Zo is er een bijdrage over internationale samenwerking en de mogelijkheid ook over grenzen heen met verhalen bruggen te slaan en wederzijds begrip te bevorderen.
  • Dichter bij huis, laat een gesprek met de kindervakjury voor historische jeugdboeken zien hoe goed jonge lezers in staat zijn over boeken te oordelen. De conclusie? 'Een goed boek maakt geschiedenis leuker.' De jonge stadsdichters uit Gouda, Rotterdam en Heerlen gaan zelf op ontdekkingsreis in hun woonplaats en doen in hun gedichten verslag.
  • Grootmeester van waarachtigheid, zo wordt hij genoemd. Guus Kuijer krijgt komende maand voor zijn oeuvre de Constantijn Huygens-prijs. Wat maakt zijn werk zo bijzonder en de prijs zo verdiend? U leest het antwoord en nog veel meer moois in het nieuwe nummer van Lezen.

Reeks

Lees dit tijdschrift en neem een abonnement

Downloaden

PDF-pictogram lezen_4-2020_lr.pdf