1 juni 2016

In het nieuwe nummer van Lezen een dubbelinterview met ‘onze’ leesprofessoren: Roel van Steensel en Eliane Segers waarin ze vertellen over hun ambities en plannen. zoals: Hoe lezen kinderen in de digitale wereld? en aandacht voor groepen waar lezen niet vanzelfsprekend is.

Op 22 april is de Verkiezing van het Belangrijkste Boek van start gegaan, in deze Lezen een interview met drie van de tien curatoren. José van Dijck, curator van de categorie Wetenschap en taal, Tom Lanoye, curator Literatuur na de Tweede Wereldoorlog en Jan Paul Schutten, curator van de categorie kinderboeken.

Een gesprek met Edward van de Vendel en Martijn van der Linden, winnaars van de Woutertje Pieterse Prijs.

Kun je met Vakantielezen de strijd tegen de zomerdip aangaan?

Voor Lize Spit is schrijven de grootste dwangneurose, zij debuteerde onlangs met Het smelt.

Verder een portret van Karel Eykman, die ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag de bundel Jaarringen schreef. Tachtig gedichten die niet alleen een poetisch zelfportret opleveren maar ook een poetische geschiedenis van Nederland. Actrice Hannah Hoekstra zou niet zonder lezen kunnen en we nemen een kijkje in het atelier van vormenmens Yvonne Jagtenberg, die ook voor de mooie cover van dit nummer heeft gezorgd.