19 mei 2023

Ruim 375 leerlingen en docenten van het Fioretti College Lisse gingen de uitdaging aan en lazen drie boeken in zes maanden. Ook de directie las mee. De school wint niet alleen de trofee maar ook een tegoedbon ter waarde van 400 euro te besteden aan een schrijversbezoek via de Schrijverscentrale.

Phi Nguyen, een van de leescoaches van de twaalfde editie, heeft een boodschap voor de deelnemers en natuurlijk een felicitatie speciaal voor het Fioretti College.

Begin november bezocht Phi Nguyen de school bij de landelijke aftrap en ging de uitdaging met hen aan.
Dit jaar deden ruim 300 klassen van 85 scholen mee aan De Weddenschap. De deelnemers aan De Weddenschap combineren De Weddenschap ook regelmatig met andere campagnes zoals Nederland leest junior. Zo kan het eerste boek op de boekenplank een titel zijn die gezamenlijk in de klas wordt gelezen. Als de boeken gelezen zijn kiezen leerlingen en docenten er voor om een recensie te schrijven over het boek. Deze recensies zijn voor iedereen te lezen. Daarnaast maken leesbevorderaars boekentiplijsten aan die ook openbaar zijn. Op deze manier kunnen deelnemers elkaar stimuleren en leesplezier geven.


Trefwoorden