22 april 2022

In de brochure De leukste kinderboekencampagnes vinden leerkrachten en bibliotheekmedewerkers alles voor een schooljaar vol leesplezier. De vijf grote kinderboekencampagnes staan vanzelfsprekend centraal in de brochure. Ook stelt Kinderboekenambassadeur Martijn van der Linden zich voor en worden recent verschenen onderzoeken naar lezen en leesbevordering uitgelicht. De volledig vernieuwde brochure ligt nu in de teamkamer van alle basisscholen van Nederland.  

Campagnematerialen en lessen

De leukste kinderboekencampagnes is ontwikkeld door CPNB en Stichting Lezen. We hebben in de brochure alle benodigde informatie over de vijf grote kinderboekencampagnes bij elkaar gezet. Welke thematitels horen bij de Kinderboekenweek? Wanneer starten de leesweken voor de Kinderjury? Welk boek is het themaboek van Nederland Leest Junior? Hoe ziet de Prentenboek Top 10 er in 2023 uit? En hoe ziet het 30-jarige jubileum van De Nationale Voorleeswedstrijd eruit? De antwoorden op al deze vragen en meer vind je in De leukste kinderboekencampagnes.

Van 20 april t/m 1 juni 2022 kun je  materialen bestellen voor de kinderboekencampagnes van schooljaar 2022-2023. De materialen voor de kinderboekencampagnes zijn te bestellen via de site onderwijs.cpnb.nl. Daar komen later in het jaar ook de lessen bij de campagnes te staan.

Kennismaken met de nieuwe Kinderboekenambassadeur

In De leukste kinderboekencampagnes vertelt de kersverse Kinderboekenambassadeur Martijn van der Linden over het belang van illustraties. ‘Hoe een boek geïllustreerd is, is bepalend voor hoe je een verhaal ervaart, ook al heb je dat misschien niet eens altijd door wanneer je leest.’ En je leest in de brochure ook over de pilot Effectief leesonderwijs en de Bibliotheek op school, over de opleidingen Open Boek 3.0 (leescoördinator) en Vol van Lezen (specialist jeugdliteratuur), en over recent verschenen onderzoek naar lezen en leesbevordering. Ook de in april gelanceerde site lezeninhetpo.nl komt aan bod, de website waar alle informatie over effectief, motiverend leesonderwijs en leesbevordering is samengebracht.

Naar de site onderwijs.cpnb.nl.
Naar de site lezeninhetpo.nl.
Lees meer over de Kinderboekenambassadeur.
Lees meer over De Nationale Voorleesdagen.
Lees meer over De Nationale Voorleeswedstrijd.

Doelgroep(en)