1 september 2018

Jaar: september 2018

Het vijftigste nummer van Lezen is een feestelijk nummer, met onder andere:

  • Een interview met minister Van Engelshoven, die een aantal krachtige uitspraken doet over de noodzaak van goed taal- en leesonderwijs.
  • Een vooruitblik op de aanstaande Kinderboekenweek met Jozua Douglas, de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk 2018.
  • We staan stil bij het succes van vier grote leesbevorderingsprojecten en nemen een kijkje bij de VoorleesExpress in Rotterdam en een van de koplopers van de Bibliotheek op school, de Koningin Emmaschool in Kampen.
  • We spreken met de debuterende juryleden van het Beste Boek voor Jongeren.
  • Cabaretier Pieter Derks toont ons zijn boekenkast en Murat Isik, de winnaar van de Libris Literatuurprijs 2018, schrijft een column over zijn voormalige middelbare school.

Uiteraard blikken we ook terug op interessante momenten uit de afgelopen jaargangen, waarin coryfeeën als Jan Terlouw, Dick Bruna en Sieb Posthuma aan het woord kwamen.
In een extra bijlage geeft de redactie een kijkje achter de schermen. U kunt kennismaken met de journalisten, redacteuren en vormgever die Lezen met toewijding maken. Acht trouwe lezers ten slotte, vertellen hoe Lezen hen inspireert in de dagelijkse praktijk.