4 januari 2021

Achtergronden en praktische tips voor leraren po en vo om leeshonger te stimuleren.

Leren lopen of praten gaat min of meer vanzelf. Maar niemand wordt van nature een lezer. Om lezer te worden én te blijven hebben kinderen en jongeren de hulp van anderen nodig. Hulp bij het (technisch) leren lezen, maar vooral ook hulp bij het aanwakkeren en voeden van hun leeshonger. Want alleen leesgrage kinderen en jongeren blijven lezen en daarmee zichzelf ontwikkelen.

Als leraar kun je lezers maken en behouden. Bijvoorbeeld door een rolmodel te zijn en door hen te helpen bij het vinden van het juiste boek. In deze brochure kun je lezen wat er nodig is om als leraar de ideale helper voor je leerlingen te zijn en hoe je kunt inspelen op behoeftes van verschillende soorten lezers. Want niet alleen weerspannige lezers, maar ook fervente lezers kunnen hulp gebruiken.

Bestellen

U kunt de folders in meervoud van 10 bestellen. Per bestelling vragen wij een bijdrage voor het drukwerk van €2,- per 10 folders. Aanvullend vragen wij  tot en met 50 stuks een bijdrage van €4,- per bestelling voor verzenden in Nederland. Vanaf 60 stuks is deze bijdrage €10,-. Wij kunnen geen pakketjes naar postbusnummers verzenden, in geval van een postbus verzoeken wij het bezoekadres te vermelden. Voor verzenden naar het buitenland kun je per mail een prijsopgave vragen.