28 mei 2018

Stan Thielen uit Noord-Brabant heeft gisteravond in Het Huis in Utrecht de zevende landelijke finale van De Pabo Voorleeswedstrijd gewonnen. Hiermee mag Stan van Fontys Hogeschool Kind & Educatie Tilburg zich een jaar lang de Pabo Voorleeskampioen van Nederland noemen. Stan las voor uit het boek Spijkerzwijgen van Simon van der Geest.

Alle deelnemers aan de finale op het podium met Stan in het midden op het erepodium.
Stan Thielen wint Finale landelijke voorleeswedstrijd voor pabostudenten.

De jury zei over Stan dat hij de rollen heel mooi duidelijk had gemaakt, en \”Je wilde meteen naar deze kandidaat luisteren’. Colin Mol uit Noord-Holland van Hogeschool iPabo Alkmaar werd tweede over hem zei de jury: ‘Colin had een overtuigende start en kon de deftige toon van de regent goed treffen. Hij boeide het publiek vrijwel foutloos’. Colin los voor uit Otje van Annie M.G. Schmidt. Thomas van der Vaart uit Utrecht van de Marnix Academie eindigde als derde op het podium hij las voor uit Naar het Noorden van Koos Meinderts. Over Thomas zei de jury ‘Deze kandidaat heeft een presence waardoor iedereen meteen luistert’.

De jury bestond uit Hubert Slings (directeur Stichting entoen.nu), Marion Valent (docent taalonderwijs, Hogeschool Leiden) en kinder- en jeugdboekenschrijver Edward van de Vendel. De presentatie was in handen van Luc Elson, onder meer bekend van regionale televisie. Een wervelend pauzeprogramma werd verzorgd door de coverband LollyPop.

Over de Pabo Voorleeswedstrijd

De Pabo Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek en Stichting entoen.nu. Voor pabostudenten is het belangrijk om tijd en aandacht te besteden aan jeugdliteratuur en voorleesvaardigheden. Een pabostudent die zelf plezier heeft in voorlezen en het boekenaanbod kent, is later van onschatbare waarde voor zijn of haar leerlingen. De Pabo Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen.

Doelgroep(en)