7 maart 2023

Op woensdag 15 maart vindt de eerste editie van Springlezend LIVE plaats. Een interactieve talkshow, van en voor leraren, over leesonderwijs. De talkshow is digitaal te volgen, maar ook live te bezoeken in Bibliotheek Utrecht. Wil jij meepraten over actuele onderwerpen rondom leesbevordering en geïnspireerd worden door collega’s? Meld je dan nu aan via springlezend.nl.

Trampolinespringende leerlingen en docenten

Iedereen die aanwezig is in de bibliotheek Utrecht (Neude 11) ontvangt een boek van Anna Woltz. Na afloop van het programma is er een meet & greet met de auteur, en is er gelegenheid om onder genot van een drankje met collega’s door te praten. Ook iedereen die digitaal deelneemt kan vragen stellen en wordt actief betrokken bij het programma.

Primair onderwijs

Docenten in het primair onderwijs zijn welkom om 15.30. Deze editie draait om de vraag: hoe betrek je het hele team bij leesbevordering op school? Hoe ga je om met collega’s die zelf niet van lezen houden? Hoe krijg je hen ook enthousiast voor kinderboeken? En hoe krijg je de directie enthousiast voor jouw plannen om leesbevordering schoolbreed aan te pakken?

De talkshow wordt gepresenteerd door Angela Esajas (Leraar van het Jaar 2021) en Meester Erwin. Tafelgasten zijn diverse bevlogen leerkrachten en auteur Anna Woltz. Natuurlijk krijg je volop tips voor de leukste boeken van dit moment.

Voortgezet onderwijs

Om 19.30 volgt het evenement voor docenten in het voortgezet onderwijs. Deze editie draait om de vraag: hoe maak je van lezen een schoolbreed onderwerp, zodat het taal- en leesbeleid niet alleen de verantwoordelijkheid van de docent Nederlands is. En hoe zorg je ervoor dat ook collega’s van andere vakgroepen en de directie mee willen bewegen?

De talkshow wordt gepresenteerd door Bart Gielen (Barts Boekenclub). Tafelgasten zijn diverse bevlogen docenten en auteur Anna Woltz. Zij vertelt over haar meest inspirerende ervaringen in het onderwijs.

Over Springlezend

Springlezend is een campagne van De Leescoalitie, een samenwerkingsverband tussen het Nederlands Letterenfonds, KB Nationale Bibliotheek, Literatuurmuseum/ Kinderboekenmuseum, Stichting CPNB, Stichting Lezen, Stichting Lezen en Schrijven, Taalunie en Vereniging van Openbare Bibliotheken.

Trefwoorden