14 september 2022

Vlak voor de start van de Kinderboekenweek wordt bekend naar welke boeken de Gouden Griffel en het Gouden Penseel gaan. Deze vakjuryprijzen zijn al sinds jaar en dag verbonden aan het grootste kinderboekenfeest van Nederland. Voor leerkrachten en leesconsulenten die graag met de bekroonde boeken in de klas aan de slag gaan, heeft de Bibliotheek op school tien lessuggesties laten maken.

Tien lessuggesties

De redactie heeft voor de lessuggesties zes boeken geselecteerd die met een Griffel of een Penseel bekroond zijn. Daarnaast zijn er nog lessuggesties gemaakt bij vier boeken die in 2022 zijn verschenen, de zogenoemde Topboeken. Alles lessuggesties, ook die van voorgaande jaren, staan op leesplan.nl (basisonderwijs/praktische tips).

Thematitels Kinderboekenweek

Voor de Kinderboekenweek vraagt de CPNB elk jaar een comité om een lijst samen te stellen met titels die passen bij het thema; dit jaar is dat Gi-ga-groen. Deze thematitels staan centraal tijdens de campagne en in de lessen van de Kinderboekenweek 2022. De lessen zijn een onderdeel van het CPNB-pakket bij de Kinderboekenweek.

Doelgroep(en)