10 mei 2023

Tijdens de Kinderjury Stemweken stemden heel veel kinderen op hun favoriete boek van vorig jaar. Dit heeft geleid tot een Top 3 in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar en een Top 3 in de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar. Kinderen kunnen vanaf nu stemmen op hun favoriete boek uit de Top 3! De twee boeken, één in elke leeftijdscategorie, die de meeste stemmen krijgen in de Finale Stemweek winnen de Kinderjury. Kinderen kunnen tot woensdagochtend 17 mei stemmen, dan vindt de feestelijke uitreiking plaats in Bibliotheek Rotterdam. De bekendmaking is live te volgen via de website van Kidsweek.

Top 3 6 t/m 9 jaar links, met de drie covers onder de tekst, rechts de top 3 10 t/m 12 jaar, met ook de drie covers onder de tekst. Op blauwe achtergrond.

De Top 3 in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar

  • De avonturen van Rutger, Thomas en Paco – De Tijdmachine van Thomas van Grinsven en Rutger Vink, met illustraties van Sabine van der Stadt (Kosmos)
  • De Gorgels en de laatste kans van Jochem Myjer, met illustraties van Rick de Haas (Leopold)
  • De Zoete Zusjes helpen de natuur van Hanneke de Zoete, met illustraties van Iris Boter (Kosmos)

De Top 3 in de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar

  • Gif in het dierenrijk van Mátyás Bittenbinder en Barend Last, met illustraties van Dagmar Heikens en János Bittenbinder (Fontaine Uitgevers)
  • Het leven van een Loser – Voltreffer van Jeff Kinney (De Fontein)
  • Mus en Kapitein Kwaadbaard en de Amorfe van Kevin Hassing, met illustraties van Linde Faas (Luitingh-Sijthoff)

Finale Stemweek van start

Nu de Top 3 bekend is, mogen alle kinderen stemmen op één van de genomineerde boeken. Tot het allerlaatste moment, de start van de uitreiking, kunnen kinderen hun stem uitbrengen. Op 17 mei is de uitreiking waarbij de twee winnaars van de Kinderjury 2023 bekend worden gemaakt. Deze vindt plaats in Bibliotheek Rotterdam, in het bijzijn van 175 kinderen uit de regio, en is live te volgen via kidsweek.nl/kinderjury. Welk boek uit elke Top 3 wordt door kinderen verkozen als leukste boek?

Doelgroep(en)

Trefwoorden