1 juni 2022

Laurens Schulting uit Groningen heeft vanavond in Theater Kikker in Utrecht de 9e landelijke finale van De Pabo Voorleeswedstrijd gewonnen. Hiermee mag Laurens Schulting van NHL Stenden Pabo in Groningen zich de Nationale Pabo Voorleeskampioen van 2022 noemen.


Laurens las voor uit het boek De reis van Syntax Bosselman van Arend van Dam. De jury prees Laurens om zijn rustige manier van voorlezen. “Laurens las rustig en inlevend voor. Hij maakte geen grote gebaren maar bracht juist subtiele details aan”, aldus de jury. Jildou op de Hoek uit Friesland werd tweede en Hannelore Gorter uit Drenthe eindigde als derde op het podium. Zij studeren aan verschillende locaties van de NHL Stenden Hogeschool.

De jury bestond uit Hubert Slings (Directeur van Stichting entoen.nu), Angela Esajas (leraar van het jaar 2021) en Lucinda Vos (auteur). De presentatie was in handen van Luc Elson, onder meer bekend van regionale televisie. Het pauzeprogramma werd verzorgd door cabaretier en stand-up comedian Roel C. Verburg.

Over De Pabo Voorleeswedstrijd

De Pabo Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek en Stichting entoen.nu. Voor pabostudenten is het belangrijk om tijd en aandacht te besteden aan jeugdliteratuur en voorleesvaardigheden. Een pabostudent die zelf plezier heeft in voorlezen en het boekenaanbod kent, is later van onschatbare waarde voor zijn of haar leerlingen.

Bekijk voor meer informatie de website www.pabovoorleeswedstrijd.nl.

Deze landelijke finale is georganiseerd door Cubiss in opdracht van Stichting Lezen. De Pabo Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt vanuit het leesbevorderingsprogramma de Bibliotheek op school (Stichting Lezen/Koninklijke Bibliotheek).