26 september 2019

Marlisa van der Goot uit Groningen heeft gisteravond in Theater Kikker in Utrecht de achtste landelijke finale van De Pabo Voorleeswedstrijd gewonnen. Marlisa die studeert aan de NHL Stenden Hogeschool Groningen mag zich een jaar lang de Pabo Voorleeskampioen van Nederland noemen. Marlisa las voor uit het boek Sabel van Suzanne Wouda. De jury prees Marlisa omdat ‘het helemaal klopte’. De jury zat werkelijk ademloos te luisteren naar iemand die er ontspannen bij zat en tegelijkertijd een heel spannend verhaal voorlas.

Marco Bakboord uit Overijssel  werd tweede en Niels Philips uit Flevoland eindigde als derde op het podium. Zij studeren respectievelijk aan Windesheim Zwolle en Windesheim Flevoland. Ook voor deze studenten had de jury lovende woorden over. Marco Bakboord werd omschreven als ‘een leerkracht waar je de hele dag naar wilt luisteren’ . Over Niels Philips zei de jury: ‘hij zit heel goed in de tekst en hij vertelt het leuk én geloofwaardig.

De jury bestond uit Jaap Friso (kinderboekenrecensent en maker van de Grote Vriendelijke Podcast, een podcast over jeugdliteratuur), Renée Langens (Docente Nederlands en coördinator Pabo University) en kinder- en jeugdboekenschrijver Arend van Dam. De presentatie was in handen van Luc Elson, onder meer bekend van regionale televisie. Een wervelend pauzeprogramma werd verzorgd door de coverband LollyPop.

Over De Pabo Voorleeswedstrijd

De Pabo Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek en Stichting entoen.nu. Voor pabostudenten is het belangrijk om tijd en aandacht te besteden aan jeugdliteratuur en voorleesvaardigheden. Een pabostudent die zelf plezier heeft in voorlezen en het boekenaanbod kent, is later van onschatbare waarde voor zijn of haar leerlingen. De Pabo Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen. www.pabovoorleeswedstrijd.nl.

Deze landelijke finale is georganiseerd door Cubiss in opdracht van Stichting Lezen. De Pabo Voorleeswedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen.

Website: Pabo Voorleeswedsdtrijd