10 december 2021

Vanaf vrijdag 10 december 2021 is de tentoonstelling boom, roos, vis over leren lezen en leesplezier te bezoeken in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. In de tentoonstelling is in oude en huidige klaslokalen de ontwikkeling van het leesonderwijs in Nederland te zien. Er is een letterbos, een speurtocht en een escaperoom in De Griezelbus. Ook is er een ruime schoolbibliotheek, ingericht volgens de aanpak van de Bibliotheek op school.

De ideale schoolbibliotheek

In de tentoonstelling staat leesplezier centraal. In het woud van levensgrote illustraties kan iedereen lezen, voorgelezen worden, boeken ontdekken, deelnemen aan een speurtocht en proberen te ontsnappen uit De Griezelbus-escaperoom. Laat je verleiden door de vele boeken in de ruime schoolbibliotheek. Er staan prentenboeken, informatieve boeken en verhalen in alle soorten en maten. Ga op ontdekkingstocht tussen de boeken en plof neer op de comfortabele bank of een van de zitzakken in de voorleestent.

Voor (voor)lezers en leesbevorderaars

Hou je van lezen of voorlezen? Ben je leesbevorderaar die thuis of professioneel vaak met boeken in de weer is? Bezoek dan de tentoonstelling boom, roos, vis over lezen leren lezen en leesplezier. De tentoonstelling kent een rijk educatief programma, een uitgebreide randprogrammering en een verrassende vakantieprogrammering. De tentoonstelling duurt t/m 7 mei 2023.

Kijk hier voor meer informatie over de tentoonstelling boom, roos, vis over leren lezen en leesplezier.

De ideale schoolbibliotheek is ingericht met de meubels van Biblioshop en de boeken van NBD Biblion.

Doelgroep(en)