12 oktober 2018

Start achtste seizoen van pro, (v)mbo–leescampagne De Weddenschap
Data: 29 oktober, 30 oktober en 31 oktober 2018

Voor de achtste keer organiseert Stichting Lezen De Weddenschap, dé leescampagne voor pro, vmbo en mbo.

Drie BN’ers trappen De Weddenschap feestelijk af op maandag 29 oktober, dinsdag 30 en woensdag 31 oktober. Samen met pro, (v)mbo-klassen in Hoogvliet-Rotterdam, Leeuwarden en Purmerend zetten zij hun handtekening onder het Weddenschapscontract. Daarmee leggen zij officieel vast dat zij zich gaan inzetten om gedurende de campagne drie boeken te lezen. Behalve de rol van uitdager nemen de BN’ers de rol op zich van leescoach. Zij coachen de deelnemers naar de eindstreep van drie boeken.

Tjindjara, Ruben Annink en Lize Korpershoek zijn dit jaar de leescoaches. Tjindjara trapt af op Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet-Rotterdam. Ruben Annink doet dat met studenten van het Frieslandcollege, een ROC in Leeuwarden. Lize Korpershoek gaat op bezoek bij vmbo-leerlingen van SG Nelson Mandela in Purmerend.

De Weddenschap gaat voor de achtste keer van start. De Weddenschap is een campagne waarbij leerlingen alle boeken mogen lezen die ze willen, mits in de Nederlandse taal en passend bij de leeftijd.

Uit onderzoek blijkt dat wie regelmatig leest een betere taalvaardigheid krijgt. Goed kunnen lezen is een basisvaardigheid in onze geletterde samenleving en het draagt bij aan succes op school. Op De Weddenschap zijn leestips te vinden en lessuggesties.

Als u een van de aftrappen van De Weddenschap wilt bijwonen, dan kan dat. Het gaat om de volgende tijden en plaatsen:

Tjindjara maandag 29 oktober 10.45-11.45
Accent Praktijk Onderwijs
Max Havelaarweg 53
3193 VA Hoogvliet-Rotterdam

Ruben Annink dinsdag 30 oktober 13.00-14.00
Frieslandcollege gebouw Triangel
Julianalaan 97
8931 AH Leeuwarden

Lize Korpershoek  woensdag 31 oktober 10.00 -11.00
SG Nelson Mandela
Flevostraat 247
1442 PX  Purmerend

Trefwoorden