Ieder jaar verschijnt 3PAK, het geschenkboek met drie korte, diverse verhalen voor jongeren. Bij dit boekgeschenk hoort ook een lesbrief voor vo en mbo met opdrachten bij de verhalen. Zo is 3PAK niet alleen een geschenk voor jongeren, maar ook voor docenten. Daarnaast zijn er verschillende lessuggesties beschikbaar die aansluiten bij de lesmethode Taalblokken.

Auteurs 3PAK

Beste Boek voor Jongeren

Bij de start van de Boekenweek voor Jongeren worden de winnaars bekendgemaakt van het Beste Boek voor Jongeren. Een vakjury nomineert tien boeken voor jongeren van 15 t/m 18 jaar, de helft in de categorie oorspronkelijk Nederlandstalig en de andere helft van de boeken is vertaald naar het Nederlands.

De nominaties worden eind mei bekendgemaakt. Een jongerenjury kiest uiteindelijk welke boeken volgens hen de beste zijn van dat jaar. De twee winnaars worden halverwege september, tijdens de Boekenweek voor Jongeren, bekendgemaakt en winnen allebei € 2500.

Literatour

Verschillende auteurs gaan tijdens de Boekenweek voor Jongeren op Literatour: een tournee langs 100 scholen. Zij gaan met leerlingen in gesprek over hun boek, over schrijven en het plezier van lezen.

Partners

De Boekenweek voor Jongeren wordt georganiseerd door Stichting CPNB, in samenwerking met Stichting Lezen en de Schrijverscentrale. NBD Biblion is sponsor van de Boekenweek voor Jongeren. De Boekenweek voor Jongeren wordt ondersteund door verschillende partners: de lesmethode Talent van Malmberg, CJP, het Nederlands Letterenfonds, KB, Stichting De Versterking, Fonds 21 en de deelnemers van de Vriendenloterij.

www.boekenweekvoorjongeren.nl