1 februari 2020

Voorlezen nodigt uit tot interactie en biedt ieder kind gelijke kansen. Deze twee argumenten om veel voor te lezen aan jonge kinderen staan nu samen met nog vijf andere argumenten in een overzichtelijke infographic. Deze infographic over voorlezen aan de allerjongsten is de eerste in de nieuwe reeks Lezen in beeld.

Voorlezen aan de allerjongsten

Waarom zou je al voorlezen aan kinderen tussen 0 en 4 jaar? We hebben uit internationaal onderzoek zeven feiten over voorlezen aan jonge kinderen verzameld. Uit deze onderzoeken blijkt dat met je baby op schoot een boekje ontdekken niet alleen een fijn moment is, het is ook leerzaam. Het stimuleert de taalontwikkeling van je kind en is goed voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van je kind. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.

BoekStart

Het leesbevorderingsprogramma BoekStart is ontstaan vanuit de gedachte dat ook voorlezen aan de allerjongsten belangrijk is. Het is een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten. Op boekstart.nl staan verschillende links naar relevante websites op het gebied van leesbevordering, boekentips en educatie.

BoekStartkoffertje: gratis koffertje met boekjes

Als een baby ongeveer 3 maanden is, krijgen de ouders van de gemeente een speciale waardebon voor het BoekStartkoffertje. Zij kunnen met deze bon naar de Bibliotheek in de buurt en hun baby lid maken. Ze ontvangen dan het gratis BoekStartkoffertje. In het koffertje zitten twee leuke boekjes. Deze boekjes wisselen elk half jaar. Bij ieder boekje hebben we handige en leuke voorleestips verzameld, te vinden op boekstart.nl.