1 december 2015

In dit nummer een gesprek met vier van de organisatoren van 2016 Jaar van het Boek, over waarom en hoe we in 2016 het boek gaan vieren.

Ook een interview met Ted van Lieshout. Deze dichter, illustrator en kinderboekenactivist wordt deze maand zestig maar is nog altijd niet te stoppen. Net als Aidan Chambers, de 81-jarige goeroe in leesbevorderingsland maakte in oktober op uitnodiging van Stichting Lezen een tour langs een viertal pabo’s om te spreken over lezen en praten over boeken, een impressie van deze didactische tournee leest u in dit nummer.

Pjotr van Lenteren heeft voor de komende Nationale Voorleesdagen een paar fijne prentenboeken tips.

Honderd basisscholen in krimpregio’s hebben met het project Lezen is leuk! een goedgevulde boekenkast gekregen, in dit nummer een verslag van de opening van de nieuwe bibliotheek op basisschool Meander in Reuver waarmee het project onlangs werd afgesloten.

Verder: een artikel over de Prijs voor de Beste Leesomgeving, die ging dit jaar naar het Mundus College in Amsterdam. Een kijkje op het Keizer Karel College in Amstelveen waar ze aan vakoverstijgend literatuuronderwijs doen.

Een portret van Woutertje Pieterse Prijs én Gouden Griffel winnares Bette Westera, een kijkje in het atelier van Iris Deppe en nog veel meer.