1 september 2016

In dit nummer van Lezen vertellen Sjoerd Kuyper, Enne Koens en Benny Lindelauf, in het kader van het thema van de Kinderboekenweek, over de grootouder die hen inspireerde tot het schrijven van kinderboeken.

Dolf Verroen was heel gelukkig met de opdracht om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven: “een cadeautje waarop ik niet meer had gerekend”. Het geschenk Oorlog en Vriendschap is daarmee ook de kroon op een prachtig oeuvre geworden.

Verder aandacht voor een aantal hoogtepunten uit het programma van het grootste boekenfestival ooit. De Boekenparade gaat op 2 september van start en zal tot en met 25 september de IJ-promenade in Amsterdam Noord laten bruisen van de boekenactiviteiten.

In Leren lezen omdat het leuk is kijken we naar de trend dat steeds meer populaire of kinderboekenschrijvers van bekroond niveau boeken schrijven waarmee kinderen leuk kunnen leren lezen. Verder aandacht voor Literatour, de Boekenweek voor jongeren, en de tien door de vakjury genomineerde titels voor de Diorapthe Literatour Prijs. De winnaar wordt op 19 september bij de aftrap van Literatour tijdens de Boekenparade bekendgemaakt. Verder leren we de lezer Ionica Smeets kennen. Smeets namelijk is niet alleen hoogleraar Wetenschapscommunicatie, wiskundige, wetenschapsjournalist, columnist en presentatrice. Smeets is ook een alleslezer. Tenslotte nemen we ook nog een kijkje in het atelier van striptekenaar en illustrator Floor de Goede.