15 januari 2024

In haar keynotespeech op het Wetenschappelijk Congres 2023 geeft Eliane Segers antwoord op de vraag of er daadwerkelijk een meerwaarde is van het gebruik van AI in het leesonderwijs. Ze gaat in op de rol die AI kan spelen in het leesonderwijs, en waar er een meerwaarde mogelijk zou kunnen zijn. Ze geeft vervolgens een overzicht van bestaand onderzoek op dit gebied en besluit met een inkijkje in voorbeeldprojecten die lopen binnen het NOLAI (Nationaal Onderwijs Lab AI). Deze keynotespeech is ook te beluisteren in De Leescast.

Stichting Lezen organiseerde op 14 december 2023 het Wetenschappelijk Congres Lezen in beweging. De keynotes en het plenaire panelgesprek van dit congres zijn te beluisteren in onze podcast De Leescast.

Over Eliane Segers

Eliane Segers is hoogleraar Leren en Technologie aan de Radboud Universiteit en wetenschappelijk directeur van het Expertisecentrum Nederlands. Daarnaast is ze, samen met prof. Haelermans, verantwoordelijk voor de pedagogisch-didactische lijn van het Nationaal Onderwijslab AI. Haar onderzoek richt zich voor een belangrijk deel op de impact van technologie op de leesvaardigheid.

Over De Leescast

De Leescast is de podcast van Stichting Lezen. In De Leescast praten we je bij over de nieuwste onderzoeken en ontwikkelingen rond lezen, leesbevordering en literatuureducatie.

Luister hier alle afleveringen van De Leescast.