Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

Lezen 1, 2020

Jaar: 
maart 2020
  • Laten we lezen weer omarmen: Gerlien van Dalen geeft haar visie op de staat van het lezen en leesonderwijs in Nederland en de rol van Stichting Lezen als spin in het web van de leesbevordering.
  • Je leert lezen door véél te lezen. De Bibliotheek op school doet veel goeds voor het leesonderwijs op school. Uit onderzoek dat Stichting lezen heeft laten uitvoeren blijkt dat er toch nog een flinke kwaliteitsslag te maken is
  • De magie van voorlezen op scherm. Op de website devoorleeshoek.nl zijn honderden voorleesfilmpjes te vinden. Het gebruik van De Voorleeshoek is, in samenwerking met Stichting Lezen, wetenschappelijk onderzocht, met positieve resultaten.
  • Humor is het thema van de komende Middag van het Kinderboek. In dit nummer een interview met mede-organisator Marco Kunst.

En verder natuurlijk weer veel informatie over leesbevordering en literatuureducatie. Het atelier waar we deze keer mochten kijken is van Ingela P. Arrhenius.

Reeks

Lees dit tijdschrift en neem een abonnement

Downloaden

PDF-pictogram Lezen 1, 2020