Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

Start negende seizoen van pro, (v)mbo–leescampagne De Weddenschap

Datum: 
21 oktober 2019

Data: 28 oktober, 29 oktober en 15 november 2019
Voor de negende keer organiseert Stichting Lezen De Weddenschap, dé leescampagne voor pro, vmbo en mbo.

Drie BN’ers trappen De Weddenschap feestelijk af op maandag 28 oktober, dinsdag 29 oktober en vrijdag 15 november. Samen met pro, (v)mbo-klassen zullen zij in Nijkerk, Hoofddorp en Den Haag zetten zij hun handtekening onder het Weddenschapscontract. Daarmee leggen zij officieel vast dat zij zich gaan inzetten om gedurende de campagne drie boeken te lezen. Behalve de rol van uitdager nemen de BN’ers de rol op zich van leescoach. Zij coachen de deelnemers naar de eindstreep van drie boeken.

Sarah-Jane, Loiza Lamers en Gerson Main zijn dit jaar de leescoaches. Sarah-Jane trapt af op het Corlaercollege in Nijkerk. Loiza Lamers doet dat met studenten van het Novacollege in Hoofddorp. Gerson Main zal samen met vmbo-leerlingen van het Johan de Witt college in Den Haag een podcast maken.

De Weddenschap gaat voor de negende keer van start. De Weddenschap is een campagne waarbij leerlingen alle boeken mogen lezen die ze willen, mits in de Nederlandse taal en passend bij de leeftijd.

Uit onderzoek blijkt dat wie regelmatig leest een betere taalvaardigheid krijgt. Goed kunnen lezen is een basisvaardigheid in onze geletterde samenleving en het draagt bij aan succes op school. Op De Weddenschap zijn leestips te vinden en lessuggesties. Alle deelnemers krijgen na afloop een certificaat en er zijn prijzen en een landelijke trofee te winnen. Deelname aan De Weddenschap is gratis.

Als u een van de aftrappen van De Weddenschap wilt bijwonen, dan kan dat. Het gaat om de volgende tijden en plaatsen:

Sarah-Jane maandag 28 oktober 10.00-11.00
Corlaercollege
Ds. Kuypersstraat 3
3863 CA Nijkerk

Loiza Lamers dinsdag 29 oktober 11.00-12.00
Novacollege
Paxlaan 26
2131 PZ Hoofddorp

Gerson Main  vrijdag 15 november 12.00 -13.30 (Podcast)
Johan de Witt college
Hooftskade 27
2526 KB  Den Haag

 

Contactpersoon bij Stichting Lezen
Coördinator communicatie en pr