Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

Sander Bosma is Brugklas Voorleeskampioen Read2Me! 2016 geworden!

Datum: 
27 mei 2016

Voor het vijfde jaar werd op landelijk niveau Read2Me! georganiseerd;  dé voorleeswedstrijd voor de brugklas. In een spannende landelijke finale streden elf finalisten om de titel Brugklas Voorleeskampioen Read2Me! 2016.

Op donderdag 26 mei werd Sander Bosma van het Greijdanus College in Hardenberg (Overijssel) in de schouwburg van Amstelveen door de vakjury uitgekozen tot winnaar van de landelijke finale Read2Me!. Hij las voor uit het boek Oorlogswinter van Jan Terlouw. Sander heeft daarmee de scholieren van in totaal 1.157 brugklassen van verschillende scholen achter zich gelaten. Deze brugklassers hebben het in de afgelopen maanden tegen elkaar opgenomen tijdens lokale, regionale en provinciale voorrondes.

Ook het publiek heeft een winnaar uitgekozen. Jolie Hol van RSG de Borgen Lindenborg in Leek (Groningen): gefeliciteerd met het winnen van de publieksprijs!

Met de voorleeswedstrijd Read2Me! laat Stichting Lezen zien dat lezen niet alleen belangrijk, maar ook heel leuk is. De wedstrijd werd beoordeeld door een vakkundige jury, waarin auteur Marlies Slegers, bekend van de boeken Onder mijn huid en I Love Liv, acteur Jasper Gottlieb en Lily Knibbeler, algemeen directeur van de Koninklijke Bibliotheek zitting hadden. De presentatie van deze spannende finale lag in handen van Ajouad El Miloudi. Hij is bekend van tv-programma’s als Puberruil, Keuringsdienst van Waarde en Wie is de Mol?

Deze landelijke finale is georganiseerd door Cubiss in opdracht van Stichting Lezen. Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen.

Contactpersoon bij Stichting Lezen
Coördinator communicatie en pr