Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

Rik van de Westelaken en Maan lazen voor tijdens Nationale Voorleeslunch

Datum: 
4 oktober 2017

Rik van de Westelaken en Maan lazen verhaal Vonne van der Meer voor tijdens Nationale Voorleeslunch
 

Vonne van der Meer, foto: Annaleen Louwes

Jeugdige voorlezers laten ouderen genieten van verhalen.

Op vrijdag 6 oktober, Nationale Ouderendag, heeft de Leescoalitie voor de vijfde keer een Nationale Voorleeslunch voor ouderen georganiseerd. Door het hele land werd voorgelezen aan ouderen in bibliotheken en zorginstellingen. Lokale en landelijke bekendheden lezen hierbij een speciaal voor deze gelegenheid door Vonne van der Meer geschreven verhaal voor.

Dit jaar lezen vooral jonge mensen voor. Naast scholieren, studenten, stadsdichters en voorleeskampioenen leest ook zangeres en Dance dance dance-ster Maan, presentator Rik van de Westelaken, vloggers Jiami en Joy (Beautynezz) en politici Bas van Weegberg (voorzitter jongerenvereniging Groen Links) en Lotte Schipper (voorzitter jongerenvereniging CDA) voor. Ook talloze burgemeesters en wethouders lezen voor op de ruim 75 verschillende locaties door het hele land. Schrijfster Vonne van der Meer leest zelf ook voor, op een unieke plek in Amsterdam waar ouderen en jongeren samen wonen in een verbouwde kerk.


Kijk voor een overzicht van alle Voorleeslunches op www.nationalevoorleeslunch.nl/locaties. Dit overzicht wordt dagelijks aangevuld.

Contactpersoon bij Stichting Lezen
Coördinator communicatie en pr