Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

Nationale Voorleesdagen van start met vele Voorleesontbijten

Datum: 
27 januari 2016

Politici, burgemeesters, sporthelden, columnisten, actrices, presentatoren, zangers, rappers, voetballers en zelfs een prinses: allen lazen ze vanmorgen vroeg voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen, aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Met deze honderden Voorleesontbijten op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en scholen in het gehele land, met bekende en onbekende Nederlanders, is vanmorgen de 13de editie van De Nationale Voorleesdagen van start gegaan. Ahmed Aboutaleb, Yvette van Boven, Brace & Yes-R, Aaf Brandt Corstius, Beau Erven van Dorens, Jochem van Gelder, Eberhard van der Laan, Ronald Plasterk, Alexander Pechtold, Lilianne Ploumen, Martin van Rijn, Diederik Samsom, Mathilde Santing, Katja Schuurman, Annechien Steenhuizen, Simon Tahamata en vele anderen lazen voor uit het Prentenboek van het Jaar We hebben er een geitje bij!. H.K.H. Prinses Laurentien las vanmorgen voor op basisschool De Ladder in Maarn. De Nationale Voorleesdagen zijn van woensdag 27 januari t/m zaterdag 6 februari.

De Nationale Voorleesdagen

Centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen staat het prentenboek We hebben er een geitje bij!, geschreven door Marjet Huiberts en geïllustreerd door Iris Deppe. Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos het boek als Prentenboek van het Jaar 2016. Daarnaast selecteerde deze jury nog negen andere prentenboeken voor de Prentenboek TopTien voor peuters en kleuters. Zie hier de hele Top Tien. De Nationale Voorleesdagen en Het Nationale Voorleesontbijt zijn een initiatief van Stichting Lezen en worden door de Stichting CPNB uitgevoerd.

NPO Zappelin (NTR) zendt op NPO 3 een reportage uit van het Nationale Voorleesontbijt met burgemeester Ahmed Aboutaleb, Lot ‘Sesamstraat’ Lohr en H.K.H. Prinses Laurentien. Zij lezen allen voor uit We Hebben er een geitje bij! Ook is er een vraaggesprek van kinderen van de Basisschool De Ladder in Maarn met de prinses opgenomen. De reportage wordt zaterdag 30 januari om 07.15 uur uitgezonden en om zondag 31 januari om 08.15 uur herhaald.

Contactpersoon bij Stichting Lezen
Coördinator communicatie en pr