Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

Lieke Star is Voorleeskampioen Read2Me! 2015 geworden!

Datum: 
27 mei 2015

Voor het vierde jaar werd op landelijke niveau Read2Me! georganiseerd; dé voorleeswedstrijd voor de brugklas. In een spannende landelijke finale streden elf finalisten om de titel Brugklas Voorleeskampioen Read2Me! 2015.

Lieke Star Voorleeskampioen Read2Me! 2015. foto: Kees Jan Bakker

Op dinsdag 26 mei j.l. werd Lieke Star van het Greijdanuscollege in Hardenberg (Overijssel) in TivoliVredenburg in Utrecht door de vakjury uitgekozen tot winnaar van de landelijke finale Read2Me!. Lieke Star heeft daarmee de scholieren van in totaal 1.042 brugklassen van 165 verschillende scholen achter zich gelaten. Deze brugklassers hebben het in de afgelopen maanden tegen elkaar opgenomen tijdens lokale, regionale en provinciale voorrondes.

Ook het publiek heeft een winnaar uitgekozen. Pleun Bolt van het Maaswaal College in Wijchen (Gelderland): gefeliciteerd met het winnen van de publieksprijs!

Met de voorleeswedstrijd Read2Me! laat Stichting Lezen zien dat lezen niet alleen belangrijk, maar ook heel leuk is. De wedstrijd werd beoordeeld door een vakkundige jury, waarin  auteur Mirjam Mous, bekend van het boek en de film Boy7, acteur Jasper Gottlieb en Judith Boerma, auteurs- en brandmanager bij Uitgeverij Unieboek zitting hadden. De presentatie van deze spannende finale lag in handen van Ajouad El Miloudi. Hij is bekend van tv-programma’s als Puberruil, Keuringsdienst van Waarde en Wie is de Mol?
Deze landelijke finale is georganiseerd door Cubiss in opdracht van Stichting Lezen. Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen.

Contactpersoon bij Stichting Lezen
Coördinator communicatie en pr