Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

Kinderboekenambassadeur geeft raad aan Sint op zijn nieuwe site

Datum: 
19 november 2015

De Kinderboekenambassadeur heeft sinds enige tijd een eigen site waar hij ook blogt over allerhande kinderboekenzaken. Zoals onlangs over het gratis schoenboekje dat hij geschreven heeft, ook heeft hij een goede tip voor Sint.

Tijdens de Vaderweek van 16 t/m 22 november krijgen klanten bij deelnemende boekwinkels, bij aankoop van een boek, dit Schoenboekje cadeau. Goed voor 15 minuten leesplezier voor vader én kind. Bij de deelnemende bibliotheken krijgen kinderen een vouwschoen cadeau. 

De Vaderweek is zondagmiddag 15 november afgetrapt met een voorleesvoetbalwedstrijd met het Vaders Voor Lezen elftal, met daarin onder anderen Ruben Nicolai, Beau van Erven Dorens, Leo Blokhuis, Job Cohen en Bram van der Vlugt én kinderen van supervoorlezers. Bij ieder doelpunt, time out en overtreding was er een voorleesmoment.

Vaders Voor Lezen verhalenwedstrijd

Bert van der Kolk uit Brunssum is de winnaar van de Vaders Voor Lezen verhalenwedstrijd. Kinderboekenschrijver Jacques Vriens heeft zijn verhaal ‘De kusjessnoek’ gekozen uit alle inzendingen en zal dit verhaal bewerken tot een uniek voorleesverhaal. Om de zelfverzonnen verhalen die vaders bedenken te vieren, organiseerde de Leescoalitie dit jaar voor het eerst deze bijzondere verhalenwedstrijd. Vanaf 11 september t/m 30 oktober konden alle vaders in Nederland hun verzonnen verhaal insturen.

't Heerlijk Voorleesavondje

Het Vaders Voor Lezen elftal, bestaande uit Bram van der Vlugt, Job Cohen, Ronald Giphart, Beau Van Erven Dorens, Leo Blokhuis, Eric Corton, Jeffrey Spalburg, Dennis van der Geest, Thomas Berge, Ruben Nicolai en Bastiaan Ragas, roept (groot)vaders massaal op om op 19 november mee te doen met het  Heerlijk Voorleesavondje. Tijdens ’t Heerlijk Voorleesavondje lezen zo veel mogelijk vaders in Nederland hun kind minimaal 15 minuten voor om zo te ervaren hoe leuk dat is.

Contactpersoon bij Stichting Lezen
Coördinator communicatie en pr