Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

De Pabo Voorleeskampioen 2017 is Lotte Hendriks

Datum: 
2 juni 2017

Lotte Hendriks uit Rijssen heeft gisteravond in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam de zesde landelijke finale van De Pabo Voorleeswedstrijd gewonnen. Hiermee mag Lotte Hendriks van Saxion Hogeschool zich een jaar lang de Pabo Voorleeskampioen van Nederland noemen. Lotte las voor uit het boek Het geheim van het spookrijm van Hans Kuyper. De jury prees Lotte om haar sterke mimiek en lichaamstaal. “Lotte bracht met een treffende toon erg goed de spanning over”, aldus de jury.

foto: Kees-Jan Bakker

Freke Michorius uit Venlo werd tweede en Quincy van den Berg uit Doetichem eindigde als derde op het podium. Zij studeren respectievelijk aan Fontys Venlo en Iselinge Hogeschool Doetichem. Ook voor deze studenten had de jury lovende woorden over. Freke werd gecomplimenteerd vanwege ‘het nieuwsgierig kunnen maken naar het vervolg van het boek',en  Quincy was naar het oordeel van de juryleden ‘sterk in het neerzetten van de personages’.

De jury bestond uit Hubert Slings (directeur Stichting entoen.nu), Marion Valent (docent taalonderwijs, Hogeschool Leiden) en Lenneke Streefland (Pabo Voorleeskampioen 2016. De presentatie was in handen van schrijver, tv-presentator en komiek Ronald Snijders, onder meer bekend van het VPRO-televisieprogramma De Staat van Verwarring. Een wervelend pauzeprogramma werd verzorgd door Baggio die, na zijn deelname aan de Voice of Holland, hard aan de weg timmert met zijn muzikale carrière.

Over De Pabo Voorleeswedstrijd

De Pabo Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek en Stichting entoen.nu. Voor pabostudenten is het belangrijk om tijd en aandacht te besteden aan jeugdliteratuur en voorleesvaardigheden. Een pabostudent die zelf plezier heeft in voorlezen en het boekenaanbod kent, is later van onschatbare waarde voor zijn of haar leerlingen. De Pabo Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen. 

Contactpersoon bij Stichting Lezen
Coördinator communicatie en pr