Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

Nederland Leest Junior

Datum: 
31 oktober 2018

Sinds 2016 heeft de landelijke campagne Nederland Leest ook een junioreditie voor kinderen van 10 - 14 jaar ( groep 7 en 8 van de basisschool en de eerste twee jaar van de middelbare school). 

Vanwege het thema voeding krijgen deelnemende groepen dit jaar Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden van Jan Paul Schutten cadeau. In beknopte hoofdstukjes vertelt Schutten van alles en nog wat over de geschiedenis van ons eten. Behalve de columnachtige teksten bevat het boek ook verrassende en gekke recepten en proefjes om thuis of in de klas uit te voeren.

Behalve voor leesbevordering lenen boek en het bij het thema ontwikkelde lesmateriaal zich goed voor projecten of debatten over voeding en alles wat daarbij komt kijken.

De heruitgave van Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden verschijnt in samenwerking met Kunst van lezen en de Bibliotheek op school.

Nederland Leest loopt van 1 tot en met 30 november.