25 januari 2019

Zing mee met het kinderliedje De voorleestrom, een liedje in elf talen! Door samen te zingen groeit de emotionele band tussen ouder en kind. Omdat er in ons land veel verschillende talen gesproken worden, wordt het liedje door bekende artiesten in het Nederlands, Fries, Turks, Arabisch, Spaans, Pools, Frans, Mandarijn, Engels, Tamazights en Tigrijns gezongen.

  • Door samen te zingen en voor te lezen groeit de emotionele band tussen jou en je kindje. Omdat er in ons land veel verschillende talen gesproken worden, is het liedje door bekende artiesten vertaald en gezongen.
  • Erik van Os, Karsu Dönmez, Katell Chevalier, Bereket Berhe, Mohamed el Allati, Jody Bernal, Nynke Laverman, Mr. Polska, Laiying Wang, Leona Philippo en Hakim Traïdia zongen mee! Ze zongen het liedje in het Nederlands, Fries, Turks, Arabisch, Spaans, Pools, Frans, Mandarijn, Engels, Berbers en Tigrinya.
  • Kunst van Lezen maakte een filmpje over het voorleesliedje ‘De Voorleestrom’ van BoekStart. Je kunt het bekijken op de site boekstart.nl.
  • Voor de Voorleesdagen kregen alle kinderopvanginstellingen en basisscholen een poster van De Voorleestrom met de tekst van het liedje en illustraties van Fiep Westendorp. De poster is ook op de NOT (22-26 januari in Jaarbeurs Utrecht) uitgedeeld.


Luister het liedje en kijk het filmpje op: https://www.boekstart.nl/devoorleestrom

Trefwoorden