12 mei 2020

Ons congres Lezen Centraal op 1 april zou in het teken staan van onze nieuwe publicatie ‘De doorgaande leeslijn: De leesontwikkeling van 0 – 20 jaar’. Vanwege de coronacrisis is het congres afgelast. We nodigen nu alle geïnteresseerden graag uit deel te nemen aan het gratis webinar over de doorgaande leeslijn.

Leesontwikkeling 0-20 jaar

In de publicatie De doorgaande leeslijn: De leesontwikkeling van 0 – 20 jaar beschrijven we vanuit wetenschappelijke inzichten de leesontwikkeling van kinderen en jongeren en zetten we uiteen hoe die leesontwikkeling het best gestimuleerd kan worden. Leesplezier en leesmotivatie zijn daarbij het uitgangspunt. Graag geven we de deelnemers meer inzicht in de uitgangspunten van de doorgaande leeslijn.

Programma webinar

Het webinar vindt plaats op dinsdag 9 juni en start om 14.30 uur. Het zal ongeveer een uur duren. We publiceren deze dag ook De doorgaande leeslijn: De leesontwikkeling van 0 – 20 jaar.

  • Gedragspsycholoog Gert Slob vertelt over succesvolle praktijkvoorbeelden uit de wereld van gedragsverandering. Hij laat weten hoe je deze kennis in de praktijk gebruikt en wat je daarvan kunt leren met het oog op leesbevordering.
  • Joanneke Prenger en Gerdineke van Silfhout van SLO berichten over recente ontwikkelingen uit beleid, wetenschap en praktijk in met name primair en voortgezet onderwijs. En ze staan stil bij veelbelovende initiatieven en plannen voor de toekomst.
  • En tot slot zet Inouk Boerma van Hogeschool iPabo leesmotivatie centraal aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Kinderboekenrecensent en podcastmaker Bas Maliepaard leidt het webinar.

Registreren

Een webinar is een online seminar. Deelnemers kunnen op het werk of thuis inloggen en in een besloten omgeving live een presentatie volgen. Daarnaast kunnen zij via een chatfunctie vragen stellen. Aanmelden voor het webinar kan via de registratiepagina. Na registratie ontvang je een bevestiging van je inschrijving en uitleg hoe je het webinar kunt volgen. Deelname aan het webinar is kosteloos; het wordt je aangeboden door Stichting Lezen.