20 mei 2022

Dit schooljaar stemden opnieuw duizenden leerlingen, tussen de twaalf en zestien jaar, op hun favoriete jeugdboek voor het leesbevorderingsprogramma de Jonge Jury. Inmiddels zijn de stemmen geteld en kunnen we de drie nominaties bekendmaken: de kanshebbers voor de Prijs van de Jonge Jury 2022 zijn De tunnel (Anna Woltz), Gegijzeld (Chinouk Thijssen) en Lock Down (Maren Stoffels).

Tijdens de Dag van de Jonge Jury op donderdag 9 juni in de Doelen te Rotterdam wordt, in het bijzijn van de genomineerde auteurs en honderden leerlingen, de Prijs van de Jonge Jury uitgereikt aan de auteur van het boek met de meeste stemmen.

Prijs van de Jonge Jury
Ook dit schooljaar zijn leerlingen van het voortgezet onderwijs uitgedaagd om zoveel mogelijk boeken van de groslijst te lezen. Tien jongeren van het Jonge Jury Boekgenootschap hielpen de leerlingen op weg door elf Leestips aan te dragen. Via fysieke en online stemformulieren brachten leerlingen hun stem uit op hun favoriete jeugdboek uit 2021. De drie boeken met de meeste stemmen maken kans op de Prijs van de Jonge Jury 2020.

De genomineerde titels zijn*:
De Tunnel – Anna Woltz (Uitgeverij Querido)
Gegijzeld – Chinouk Thijssen (Uitgeverij Kluitman)
Lock Down – Maren Stoffels (Uitgeverij Leopold)
*Op alfabetische volgorde van boektitel.
 
Over de Jonge Jury
De Jonge Jury is het grootste leesbevorderingsprogramma voor jongeren uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Jaarlijks nemen honderden scholen deel aan het programma en worden duizenden stemmen uitgebracht. De Jonge Jury stimuleert jongeren om boeken te lezen en leert hen een mening te vormen over de boeken die zij lezen. Stichting Lezen en Passionate Bulkboek zetten zich samen met scholen, bibliotheken en boekhandels in om lezers te maken.

Trefwoorden