27 september 2019

Op 25 en 26 oktober staat Stichting Lezen op het DRONGO talenfestival in Nijmegen. In de stand laten we zien wat taal en lezen met elkaar te maken hebben. En tijdens onze deelsessies vertellen we over het belang van lezen en voorlezen. Zo verklapt kinderboekenambassadeur Manon Sikkel hoe je zelfs de moeilijkste lezers aan het lezen krijgt. En laat onderzoeker Marloes Robijn weten wat de impact is van voorlezen aan vluchtelingenkinderen.

Taal centraal

Wie meer leest, wordt beter in taal. Dit klinkt niet alleen logisch, het is ook echt zo. Meer lezen heeft een bewezen positief effect op woordenschat, spelling, grammatica, begrijpend lezen en schrijven. Tijdens de 8e editie van DRONGO talenfestival staat taal in al haar facetten centraal. Het thema van deze editie is ‘de impact van taal’. Het festival vindt plaats op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober in het Elinor Ostrom gebouw van de Radboud Universiteit van Nijmegen.

Deelsessies met Manon Sikkel en Marloes Robijn

Vrijdag 25 oktober gaat kinderboekenambassadeur Manon Sikkel in op het belang van lezen en voorlezen. Ze vertelt hoe je zelfs de moeilijkste lezers aan het lezen krijgt.

Zaterdag 26 oktober presenteert Marloes Robijn de resultaten van haar onderzoek hoe boeken en verhalen de veerkracht en het zelfvertrouwen van vluchtelingenkinderen kunnen versterken. Hoe lees je voor aan kinderen die nauwelijks Nederlands spreken? Welke boeken en thema’s zijn geschikt? Welke verwerkingsvormen kun je aanbieden? Er is ruimte om ervaringen te delen en zelf op te gaan in een verhaal.

Manon Sikkel 
vrijdag 25 oktober
12.00 – 12.45 uur
Blauwe zaal

Marloes Robijn 
zaterdag 26 oktober
15.00 – 15.45 uur
Blauwe zaal

Lees hier wat er nog meer te doen is tijdens het DRONGO talenfestival

Doelgroep(en)