5 juni 2018

Onze kinderboekenambassadeurs Hans & Monique Hagen hebben een ambassade gevonden! Waar? In het Kinderboekenmuseum. De Kinderboekenambassade wordt dé plek waar lezers, jong en oud, de magie van verhalen met elkaar kunnen delen. 

Het Kinderboekenmuseum is sowieso een te gekke plek om naartoe te gaan met je kinderen, kleinkinderen of klas, maar vandaag dus nog leuker. In de gloednieuwe Kinderboekenambassade kan iedereen ambassadeur worden van zijn of haar eigen lievelingsboek. In een kort filmpje kun je vertellen waarom dat ene boek zo bijzonder is voor jou. Jong én oud.

Want we hebben bijna allemaal wel een boek dat een speciaal plekje inneemt in ons hart. Een boek waar je hard om hebt gelachen of gehuild. Misschien heb je het wel tien keer gelezen…

Hans & Monique Hagen zijn erg blij met de ambassade: ‘Er zijn zó ontzettend veel mooie, spannende, grappige en zielige boeken. Duizenden! Die hebben wij natuurlijk lang niet allemaal gelezen. Er zijn dus meer ambassadeurs nodig, Boekambassadeurs. Kinderen, leerkrachten, ouders… iedereen kan Boekambassadeur worden.’

In de Kinderboekenambassade krijg je een paspoort. Daarin kun je zes mooie boeken invullen. En over het allermooiste boek kun je een filmpje maken. Als je wilt, komt het filmpje op de website van de Kinderboekenambassadeur. Daar worden alle filmpjes verzameld en zo kunnen we onze lievelingsboeken met elkaar delen.

De Kinderboekenambassade is gevestigd in het Kinderboekenmuseum. De opening was zondag 10 juni tijdens het festival de Kinderboekenparade in Den Haag in aanwezigheid van de burgemeester van Den Haag, de kinderambassadeux, de Nationale Voorleeskampioen en verschillende ambassadeurs.

Kinderboekenambassadeur

Sinds 2013 hebben we in Nederland een Kinderboekenambassadeur. Geïnspireerd op het Britse Children’s Laureate. Deze functie is in het leven geroepen door Stichting Lezen en het Nederlands Letterenfonds. De Kinderboekenambassadeur wordt telkens voor twee jaar aangesteld. Van 2017-2019 vervullen Hans & Monique Hagen samen deze rol. De Kinderboekenambassadeur vraagt aandacht voor boeken en benadrukt dat (voor)lezen een verschil kan maken in het leven van jonge mensen.

Voor meer informatie: www.kinderboekenambassadeur.nl