2 oktober 2014

Het is Kinderboekenweek en dus is het  feest. Veel basisscholen hangen deze week vol slingers en er wordt elke dag meegezongen en -gedanst met de Kinderen voor Kinderen-hit. En een alerte school heeft ruim op tijd het gratis lesmateriaal besteld bij de CPNB.  Hier volgen drie tips om het feest nog leuker te maken:

Marit Törnqvist leest voor – © Chris van Houts

1. Maak extra tijd voor voorlezen, vrij lezen en praten over boeken

Op een school met een goed leesklimaat staan deze steunpilaren van de leesbevordering sowieso al op het rooster. En als dat niet het geval is, is de Kinderboekenweek het moment om ermee te beginnen. Of om het extra lang te doen. En vooral: in alle groepen, want ook achtstegroepers vinden lezen een feest.

2. Gebruik de gratis  Lessuggesties bij zes  bekroonde boeken  van Boekidee

Nog meer lessuggesties dus! Direct te downloaden en in te zetten in de klas. Te downloaden via Leesplan.nl, waar ook een link naar de (betaalde) lessuggesties bij 18 titels van de Boekenberg en uitgeverij Zwijsen te vinden is.

3. Bezoek Kinderboekenweek.nl voor nog meer tips

Want er is nog zoveel meer te doen! En dat staat allemaal netjes opgesomd op deze website. Hoe je een auteur in de klas uitnodigt bijvoorbeeld (mag ook in een andere week), hoe je meedoet aan De Nationale Voorleeswedstrijd, en wanneer de Kinderboekenweek op radio en tv te volgen is. En nog veel meer!

Doelgroep(en)