26 november 2021

‘Geef een boek cadeau’ bestaat 5 jaar. Een schitterende gelegenheid om met een buitengewoon bijzonder boek te komen: het wereldberoemde dagboek van Anne Frank, Het Achterhuis, in een prachtige uitgave met fotokatern en plattegrond. Vanaf 11 februari is Het Achterhuis van Anne Frank voor € 2,99 te koop in de boekhandel.


Wereldwijd is Het Achterhuis een van de meest gelezen boeken. Het staat sinds 2009 op de werelderfgoedlijst voor documenten van Unesco, er zijn meer dan 16 miljoen boeken wereldwijd verkocht en het is in meer dan 30 talen vertaald. In 2022 is het 75 jaar geleden dat het boek voor het eerst verscheen.

Het Achterhuis is een boek dat iedereen in Nederland en Vlaanderen gelezen moet hebben. Het belicht een deel van onze geschiedenis door de ogen van een opgroeiend meisje. Het toont waartoe mensen in staat zijn, in de meest positieve en meest negatieve zin van het woord. Het is geschreven op een manier waardoor het je voor altijd bijblijft: recht uit het hart.

Het is daarom ook het ideale boek voor alle leerlingen van de bovenbouw van de basisschool en de middelbare school, van vmbo tot gymnasium, het gehele secundair onderwijs. De lezers volgen het ooggetuigenverslag van een leeftijdgenoot in de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog en tijdens haar onderduikperiode.

Het Achterhuis is een boek dat iedereen en uitnodigt tot gesprekken in de klas.

Wij roepen dan ook iedereen op om ervoor te zorgen dat ieder kind in Nederland en Vlaanderen in februari Het Achterhuis krijgt. En leest.

De voorzitter van de stichting ‘Geef mij maar een boek’, Martha Baalbergen 

Doelgroep(en)