26 september 2023
Logo van de Poëzieweek 2024 Vlaanderen & Nederland, witte letters op rood, oranje en turquoise achtergrond

25 tot en met 31 januari 2024 vindt weer de Poëzieweek plaats met dit keer als thema ‘thuis’. Dichter en Jeugdboekenschrijver Edward van de Vendel schrijft het Poëziegeschenk, een presentje waar boekhandelaren poëziekopers tijdens de week mee kunnen trakteren. Nog tot en met 16 oktober kunnen boekverkopers dit vooruitbestellen. Campagnemateriaal, zoals kaarten en posters, kan nog tot en met 10 november worden besteld. Alle campagnematerialen worden voor de kerstvakantie 2023 geleverd.

De Poëzieweek vormt jaarlijks een ideaal moment om poëzie extra in de schijnwerpers te zetten. Zo vinden er dichtersbezoeken plaats in bibliotheken, boekhandels, theaters en scholen. Wie zelf een dichter wil uitnodigen kan contact opnemen met de Schrijverscentrale of Literatuur Vlaanderen.

Stichting Lezen en partners ontwikkelen ieder jaar lessuggesties speciaal rondom het thema van de Poëzieweek. De lessuggesties zijn, zodra deze bekend zijn, terug te vinden via deze pagina op de site van de Poëzieweek.

Daarnaast is er het Poëziegeschenk voor iedere boekhandelsklant die gedurende de Poëzieweek minstens €12,50 aan poëzie besteedt. Boekhandelaren kunnen dit geschenk vooruit bestellen via Centraal Boekhuis (Nederland) of Elkedag Boeken (Vlaanderen). Voor meer informatie voor het bestellen van geschenken, zie de website van de Poëzieweek.

Poëzieweekposters bestellen

Boekverkopers en bibliotheken kunnen ook Gedichtendag-posters bestellen en cadeau doen aan klanten. De Gedichtendag vindt komend jaar plaats op 25 januari. De twee posters zijn ontworpen door Leonard Cools en dragen een gedicht van Evangeline Agape en Mark Haayema. Deze rolden als winnaars uit de bus in de Poëziesterren-verkiezing secundair onderwijs 2023.