18 februari 2020

Datum: 18 februari 2020

BoekStart staat ook in 2020 op de Negenmaandenbeurs in de RAI Amsterdam. De beurs vindt plaats van woensdag 26 februari t/m zondag 1 maart 2020. In onze stand staan de BoekStart- en leesspecialisten uit de bibliotheek de bezoekers te woord over het belang van voorlezen aan jonge kinderen, over een taalrijke thuisomgeving en het gratis BoekStartkoffertje. We bieden ook drie keer de masterclass aan ‘Hoe leer ik mijn kind praten?’

We nodigen bezoekers van de Negenmaandenbeurs uit om langs te komen bij de BoekStartstand (08.426C2). Wanneer zij bij de stand de BoekStartapp laten zien, ontvangen ze gratis een BoekStartlepeltje.

Masterclass ‘Hoe leer ik mijn kind praten?’

Op vrijdag 28 februari, zaterdag 29 februari en zondag 1 maart vindt van 14.00-14.30 uur de masterclass ‘Hoe leer ik mijn kind praten?’ plaats in Hal 8. Wil je weten waarom het belangrijk is om je stem te laten horen aan het kindje in je buik? Waarom voorlezen al kan bij baby’s? Of hoe je kunt zorgen voor een grote woordenschat bij jonge kinderen? Tijdens de masterclass beantwoorden we deze en vele andere vragen over taal en voorlezen. Bij deelname krijg je bovendien gratis het boek ‘Kijk en lees mee met Nijntje’!

Geef je kind een groot cadeau door lekker samen te praten! Deze masterclass wordt aangeboden door de Hema Foundation, de Groeigids, BoekStart en Stichting Lezen.

BoekStart

BoekStart is een landelijk leesbevorderingsprogramma voor ouders en baby’s, dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. Het programma wordt vanuit de bibliotheek georganiseerd: bijna alle bibliotheken doen mee. Ook gemeenten, consultatiebureaus, kinderopvang en boekhandels zijn actief betrokken. BoekStart is onderdeel van het programma Kunst van Lezen en wordt gefinancierd door het ministerie van OCW.

Trefwoorden