Naar aanleiding van de vernieuwde publicatie Meer lezen, beter in taal – mbo de brochure Lezen over burgerschapsthema’s en het verschijnen van het lespakket (film en lesbrieven) bij de bundel Ondergedoken als Anne Frank organiseerde Stichting Lezen het webinar Lezen in het mbo werkt!

Wat zijn de laatste ontwikkelingen in de samenwerking met het mbo, welke resultaten laat de samenwerking zien en welke ontwikkelingen zien we in de Monitor de Bibliotheek op school? Kees Broekhof vertelt hier meer over. Daarna worden Erna van Koeven en Lammie Prins geïnterviewd over hun ervaringen in de praktijk met het vak burgerschap op het Deltion College in Zwolle. Tot slot komen Marcel Prins en Peter Henk Steenhuis aan het woord over de film en de lesbrieven die zij gemaakt hebben bij de bundel Ondergedoken als Anne Frank. Zij lichten toe hoe je met deze materialen een volledige les kunt geven.

Peter van Duijvenboden is de moderator van het webinar.

Het webinar is bedoeld voor mbo-(taal)docenten en bibliotheekmedewerkers. Overige geïnteresseerden zijn ook van harte welkom om deel te nemen. Het webinar duurt ongeveer twee uur.

Deel 1. Meer lezen beter in taal
Deel 2. Lezen over burgerschapsthemas
Deel 3. Ondergedoken als Anne Frank

Video webinar Onderwijslandschap mbo

Voor leesconsulenten en educatief adviseurs die vanuit de Bibliotheek met het mbo samenwerken, is het nodig om de doelgroep goed te kennen. Hoe zit het mbo in elkaar, welke vakgebieden worden er aangeboden? En waar liggen aanknopingspunten voor leesbevordering? Marijke van Huijstee van het Rijn IJsselcollege vertelt hierover. Bekijk de video Onderwijslandschap mbo

Doelgroep(en)