1 september 2017

Wat beweegt het boek? Over de opbrengsten van lezen.

Lezen is goed voor je, het maakt je tot een beter mens. Dit wordt met grote regelmaat beweerd, maar klopt het ook? En zo ja, welke opbrengsten heeft lezen dan , voor individu en samenleving?
De belangstelling van onderzoekers voor de vraag welke uitwerking boeken hebben, groeit. In deze editie van Leesmonitor – Het Magazine bieden we u een actueel overzicht van beschikbare kennis. Hoe beïnvloeden boeken ons denken, en hoe verschillen verhalen in dat opzicht van informatieve teksten? Wat is de meerwaarde van literaire kenmerken. Op welke wijze kunnen kinderboeken helpen om sociale vaardigheden te ontwikkelen? Hoe dragen boeken bij aan het welzijn, zowel van lichaam als geest?

Het Magazine is hier te downloaden en in te zien. De printversie is tegen een kleine vergoeding ook te bestellen: Tot en met 20 stuks brengen wij € 4,00 handling- en verzendkosten in rekening. Vanaf 21 stuks brengen wij € 10,00 handling- en verzendkosten in rekening. Wij kunnen geen pakketjes naar postbusnummers verzenden, in geval van een postbus verzoeken wij u het bezoekadres te vermelden.