Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

Prijs van de Jonge Jury 2017 naar Schuld van Mel Wallis de Vries

Datum: 
7 juni 2017

De Prijs van de Jonge Jury 2017 gaat naar het boek Schuld van Mel Wallis de Vries. Dit werd bekendgemaakt tijdens de feestelijke Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg te Utrecht. Dit is in totaal de vijfde keer dat de populaire jeugdboekenschrijfster deze publieksprijs voor de jeugdliteratuur in ontvangst neemt.

foto: Marco De Swart

Prijs van de Jonge Jury

De Jonge Jury is het grootste leesbevorderingsproject voor leerlingen tussen de twaalf en zestien jaar uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Zij worden uitgedaagd om de elf Leestips te lezen en vervolgens te stemmen op hun favoriete boek. Dit schooljaar stemden ruim dertienduizend jongeren voor de Jonge Jury. De overige twee genomineerde titels waren Kapot van Carry Slee (1998, 1999, 2000, 2001, 2003) en Haaieneiland van Rob Ruggenberg (2013).
Behalve de Prijs van de Jonge Jury 2017 werd in TivoliVredenburg ook de Jonge Jury Debuutprijs 2017 uitgereikt. De kanshebbers waren Selfie van Kaat De Kock, Paradise Now van Anouk Saleming en Spiegelmeisje van Astrid Witte. Paradise Now kwam als winnaar uit de bus.

Dag van de Jonge Jury

De Prijs van de Jonge Jury werd uitgereikt tijdens de Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg te Utrecht. Tijdens deze dag gingen leerlingen in gesprek met auteurs, volgden zij workshops en konden zij genieten van culturele activiteiten en uiteenlopende optredens. Ook dit jaar was de prijsuitreiking te volgen via een livestream. Deze werd gepresenteerd door Janneke Siebelink (hoofdredacteur lees.bol.com), die ter plekke in gesprek ging met diverse schrijvers. Deze uitzending is ook nog steeds terug te kijken op het YouTube-kanaal van de Jonge Jury.

Eerdere winnaars van de Prijs van de Jonge Jury zijn onder andere Caja Cazemier, Maren Stoffels en Francine Oomen.

De Jonge Jury is een project van Stichting Lezen en wordt uitgevoerd door Passionate Bulkboek. Stichting Lezen en Passionate Bulkboek willen samen met scholen, bibliotheken en boekhandels ervoor zorgen dat jongeren met plezier lezen en dat ze een mening leren vormen over de boeken die ze lezen.

Contactpersoon bij Stichting Lezen
Coördinator communicatie en pr