Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

Marjan Berk schrijft eerste Nationale Voorleeslunchverhaal

Datum: 
29 juli 2015

Ouderen landelijk voorgelezen op Internationale Dag van de Ouderen

Vandaag is bekendgemaakt dat schrijfster Marjan Berk het eerste Nationale Voorleeslunch-verhaal zal schrijven. Dit verhaal wordt tijdens de Nationale Voorleeslunch op donderdag 1 oktober in heel Nederland voorgelezen aan ouderen in bibliotheken en zorginstellingen. De Nationale Voorleeslunch wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Bij eerdere edities lazen onder meer Eva Jinek, Ruben Nicolai, Merel Westrik, Willeke Alberti en Gerda Havertong voor aan ouderen door het hele land. Dit jaar zullen de diverse bekende en onbekende Nederlanders voor het eerst landelijk hetzelfde verhaal voorlezen.

De Verenigde Naties hebben 1 oktober uitgeroepen tot Internationale Dag van de Ouderen. Thema’s die op deze dag centraal staan, zijn onder meer de kwaliteit van ouderenzorg, maar ook uitsluiting en eenzaamheid. Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Door het organiseren van de Nationale Voorleeslunch laat organisator de Leescoalitie zien dat voorlezen een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding is, die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg.

Nationale Voorleeslunchverhaal

Dit jaar zullen voorlezers door het hele land hetzelfde verhaal voorlezen, dat speciaal voor de Nationale Voorleeslunch 2015 wordt geschreven door schrijfster Marjan Berk. Zij laat weten een verhaal vol herkenbare gebeurtenissen te gaan schrijven, waarbij zij haar inspiratie haalt uit een overvloed aan zowel grappige anekdotes als gedenkwaardige herinneringen.

Marjan Berk (1932) was zevenentwintig jaar werkzaam in cabaret, toneel, musical, film en televisie. Ze schreef meer dan honderd scenario’s en ontving in 1994 voor de tv-serie Vrouwenvleugel de Televizier-ring. In 1981 schreef ze haar eerste boek, Nooit meer slank, waarna meer dan veertig romans, verhalen en kinderboeken volgden. Vanaf 1983 schrijft ze columns voor het Algemeen Dagblad, Provinciale Zeeuwse Courant, Gaykrant en Margriet.

Nationale Voorleeslunch

Bibliotheken en zorginstellingen die mee willen doen aan de Nationale Voorleeslunch 2015, kunnen contact opnemen met de Leescoalitie via info@lezen.nl. Meer informatie over de Nationale Voorleeslunch op de site.

De Nationale Voorleeslunch is een initiatief van de Leescoalitie. Dit is een samenwerkingsverband tussen Stichting Lezen, Stichting CPNB, Stichting Lezen & Schrijven, de Koninklijke Bibliotheek en de Vereniging Openbare Bibliotheken. De Voorleeslunch wordt mede mogelijk gemaakt door NBD Biblion.

voor meer informatie en interviewaanvragen kunt u contact opnemen met een van de projectcoördinatoren van de Leescoalitie: Carlijn van Ravenstein 06 15448604 of Maartje Bolt 06 4653 2525, .

Contactpersoon bij Stichting Lezen
Coördinator communicatie en pr