1 oktober 2020

Vijf bijzondere babyboekjes zijn genomineerd voor de titel BoekStart Babyboekje van het Jaar. Dat maakt de jury onder voorzitterschap van kinderpsycholoog Tischa Neve vandaag bekend. Welke van deze vijf boeken de winnaar wordt, beslist het publiek. Vanaf vandaag kunnen ouders, grootouders en pedagogisch medewerkers stemmen op hun favoriet uit de shortlist via www.babyboekjevanhetjaar.nl. Het boekje dat de meeste publieksstemmen krijgt, wordt medio november uitgeroepen tot het BoekStart Babyboekje 2020.

vijf juryleden, waaronder Karin Bloemen, voor BoekStart Babyboekje van het Jaar 2020

De jury koos uit alle babyboekjes die zijn verschenen in de afgelopen twee jaar deze titels:

  • Baby ziet… Bloemen! van Hervé Tullet (Uitgeverij Oogappel)
  • BORA – Knuffelboekje In het water van Deborah van de Leijgraaf (Uitgeverij Ploegsma)
  • Kiekeboe zon van Ingela P Arrhenius (Uitgeverij Gottmer)
  • Mijn tuin van Marion Billet (Uitgeverij Clavis)
  • Wee Gallery – Wie speelt er in het water? van Surya Sajnani (Uitgeverij Ploegsma)

Naast Tischa Neve bestaat de jury uit Hilde Tholen (hoofdredacteur Ouders van Nu), Rubén Rodriguez da Silva (boekverkoper en kinderboekenspecialist bij Boekhandel Los uit Bussum), Rian Koopman (leesconsulent Bibliotheek Kennemerwaard) en Karin Bloemen (cabaretière, zangeres en ambassadeur van Lees voort!).

Het BoekStart Babyboekje

Deze boekenprijs voor de allerjongste categorie (0-1,5 jaar) werd in 2013 voor het eerst uitgereikt. Met de verkiezing van Het BoekStart Babyboekje wil BoekStart uitgevers stimuleren meer goede babyboekjes op de markt te brengen. Ook wil de prijs ouders en medewerkers van de kinderopvang een leidraad bieden bij het kiezen van goede babyboekjes.

BoekStart

BoekStart is een landelijk leesbevorderingsprogramma voor ouders en baby’s, dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. Het programma wordt vanuit Stichting Lezen en de Bibliotheek georganiseerd; bijna alle bibliotheken in Nederland doen mee. Ook gemeenten, consultatiebureaus, kinderopvang en boekhandels zijn actief betrokken. BoekStart is ontwikkeld door Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek en wordt onder de noemer Kunst van Lezen gefinancierd door het ministerie van OCW. Zie voor meer informatie www.boekstart.nl.

Trefwoorden