Citeren? Stichting Lezen - Leesmonitor(2022). Voetballers bevorderen lezen op ruim 400 basisscholen. https://www.lezen.nl/onderzoek/voetballers-bevorderen-lezen-op-ruim-400-basisscholen/.
31 maart 2022

Kinderen in groep 5 en 6 van de basisschool lezen tussen februari en april, gedurende een periode van negen weken, zoveel mogelijk boeken. Profvoetballers van eredivisieclubs moedigen hen middels videoboodschappen aan tot lezen. In 2021 hebben er dertien voetbalclubs uit acht provincies meegedaan aan Scoor een boek!, ruim een derde van het totaal aantal profvoetbalclubs voor mannen in de Eredivisie en Eerste Divisie. De videoboodschappen hebben ruim 14.000 leerlingen van 433 basisscholen (7% van het totaal, gestimuleerd om bijna 75.000 boeken te lezen.

Scoor een boek! kent ook een thuiseditie, om ouders en kinderen te stimuleren om samen te lezen. Hierbij krijgen ze eveneens inspiratie door middel van videoboodschappen door profvoetballers. In 2021 hebben er elf voetbalclubs meegedaan, bijna een derde van het totaal aantal profvoetbalclubs voor mannen in de Eredivisie en Eerste Divisie. De videoboodschappen hebben ruim 6.500 ouders en kinderen gestimuleerd om boeken te lezen.

Doelgroep(en)