Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

Studentenstudiedag Pabo Leest! groot succes

Datum: 
26 november 2018
Jaap Robben tijdens Pabo Leest!. foto: Chris van Houts

Meer dan 400 pabo-studenten en hun begeleiders bezochten dinsdag 20 november 2018 de inspirerende studiedag Pabo Leest! in de Rotterdamse Doelen. Onder het motto ‘De tijd van je lezen’ konden de studenten kennismaken met kinderboekenauteurs van naam en met het belang van lezen en leesbevordering. Met dagopener Jacques Vriens hadden veel studenten vroeger als kind al kennis gemaakt, maar ook kinderen van nu weet hij te boeien. Naast schrijvers zoals Jaap Robben, Derek Otte, Ester Naomi Perquin, Edward van de Vendel en de kinderboekenambassadeux Hans en Monique Hagen, illustratoren Marieken Nelissen en Martijn van der Linden gaven ook leesdeskundigen als Martijn Hensgens en Kees Broekhof presentaties.

Het is voor het eerst dat in Nederland een dergelijke studiedag voor pabo-studenten werd georganiseerd. Juist voor de leraren van de toekomst is het belangrijk kennis te maken met wat speelt in de wereld van de kinderliteratuur. Pabo Leest! liep parallel aan de Dag van het Literatuuronderwijs die in een ander gedeelte van De Doelen werd gehouden.

Pabo Leest! is een initiatief van Stichting Lezen. Passionate Bulkboek verzorgde de organisatie.