Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

Stichting Lezen op NOT 2017

Datum: 
23 januari 2017

Van 24 tot en met 28 januari is Stichting Lezen te vinden op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling, dé beurs voor en door onderwijsprofessionals.

Is uw school een echte leesschool? Of uw kinderopvanginstelling? In de stand van Stichting Lezen kunt u zien welke voorwaarden daarvoor van belang zijn. Thema’s als de leesomgeving, vrij lezen, voorlezen, praten over boeken, het betrekken van ouders en de betekenis van het uitwisselen van advies over boeken worden gepresenteerd en toegelicht in een (gratis) brochurereeks. Verder is er een Leestafel waar u even kunt bijkomen en de nieuwste kinder- en jeugdboeken kunt bekijken. Iedereen die zijn toegangsbadge laat scannen ontvangt een prachtige geïllustreerde poster gemaakt door Annette Fienieg en Koos Meinderts voor in de klas.
Op woensdag 25 januari zijn Koos Meinderts en Annette Fienieg vanaf 13.00 uur in stand van Stichting Lezen om de poster te signeren.

Lezen in de klas 

Speciaal voor de NOT maakte Stichting Lezen de brochure Lezen in de klas. Leesbevordering voor het basisonderwijs met projecten en campagnes waar Stichting Lezen zich voor inzet. U kunt de brochure hier ook downloaden.

Workshop Kinderboekenambassadeur

Op dinsdag 24 januari verzorgt Kinderboekenambassadeur Jan Paul Schutten op verzoek van Stichting Lezen een workshop met de titel Elke voorlezer hep z’n nalezer van 14.30 uur – 15.15 uur in Theater Paars.

Op audiëntie bij een Schoolschrijver in de stand van Stichting Lezen

De Schoolschrijver zet de allerbeste kinderboekenauteurs in om leerlingen op basisscholen taalsterk te maken. Wil je ook weten hoe je jouw leerlingen enthousiast maakt voor verhalen lezen en creatief schrijven? Kom op vrijdag 27 januari tussen 14.00 uur en 16.00 uur op audiëntie bij Schoolschrijvers Arend van Dam en Janny van der Molen voor advies op maat! Haal daar ook De Schoolschrijver Tips! brochure, boordevol praktische ideeën voor inspirerend taalonderwijs.

U vindt Stichting Lezen in hal 10 in de Kinderboekenstraat, standnummer B052.

De Bibliotheek op school op NOT

Ook de Bibliotheek op school is present op de NOT. Er is een speciaal Magazine in de maak, waarin het betrekken van ouders centraal staat. Een pool van 30 ambassadeurs zullen van 24-28 januari de stand bemensen en alle bezoekers ontvangen. Voor degene die graag meer wil weten ligt er straks een leuk presentje klaar en er zijn doorlopend onze nieuwste filmpjes te bekijken over wat lezen voor mensen betekent. Bestel hier je gratis toegangskaart.